Fotoværkstedet tilbyder:

Portrætfotografering:

Når I skal have taget billeder, er det utrolig vigtigt, at I finder en fotograf, som tager billeder på en måde, som I synes om. Derfor synes jeg, I skal kigge mine portrætter igennem på galleriet, inden vi laver en aftale – Det er vigtigt, I ikke har nogle forventninger til mig, som jeg ikke kan indfri.

Børn:

Ganske kort kan det siges, at jeg er mere til leg end til poseringer. Sammen med jer forsøger jeg at sætte børnene i naturlige situationer – derfor er mor eller far, yndlingslegetøjet eller en Ipad ofte med på mine billeder. Er barnet ældre, står der gerne en mormor, mor eller far lige bag mig og fortæller sjove historier. Så får vi den spontane leg og de umiddelbare smil – og efter min mening - de gode billeder.


Voksne:


Min erfaring er også, at det er en god ide at tage en ægtefælle eller en ven/veninde med, når der skal tages portrætter af voksne. Smilet og glimtet i øjet bliver mere troværdigt, når det sendes til en kendt elsket person fremfor til mig og mit kamera. - Eller man kan som her tage en bog, strikketøj eller andet med for at fange personen i en karakteristisk hverdagssituation 

Gruppebilleder:
Ved gruppebilleder er der gerne en på holdet, der kan skabe en stemning, der smitter til billedet.Det er for mig vigtigt, at der er en god stemning i studiet, og at der er tid nok. Derfor er der altid tid til en spisepause, og hvis vi snakker babyer – en lille lur, når jeg tager billeder til jer.


Kurser i Fotografering og billedredigering:

Udover at tage billeder til dig vil jeg rigtig gerne undervise dig i selv at tage billederne. Og her er min styrke mine mange års erfaring som lærer. Jeg er amatørfotograf men professionel underviser, og det er en rigtig god kombination. Jeg er ikke udlært som fotograf, men alt det jeg kan, vil jeg rigtig gerne lære fra mig. En anden styrke er, at jeg ikke har glemt, hvor svært det kan være at holde styr på ISO, blænde, lukkertid, brændvidde, cloning, jpg – og alt det andet, du skal omkring inden kursusdagene er forbi. Så jeg kan love at min tålmodighed er stor, og der ikke findes dumme spørgsmål, når der afholdes kurser i Fotoværkstedet.


Når du har deltaget i kurser i fotografering og/eller redigering bliver du ca. hver anden måned inviteret til fotocafé, hvor vi hygger os med at sige kloge og søde ord om hinandens billeder. Det giver dig også mulighed for at få repeteret noget af det, du måske har glemt, siden du var på kursus. Det er vigtigt for mig, at hjælpe dig med at holde fast i det, du har lært – og måske komme lidt videre. Indtil nu har fotocaféen desuden været på aftenfotografering i Den gamle By, forsøgt at fange supermånen samt makro-fotograferet foråret mm.  

Når billedet er taget, skal det redigeres – et billede er ikke færdigt, før du har sikret dig at det er korrekt belyst, beskåret og at kontrasten og hvidbalancen er i orden. Jeg bruger Photoshop Elements som kan gøre rigtig meget godt for dine billeder. Desuden kan du arbejde i lag, og dermed arbejde med collager.

Blot et lille eksempel med morgenfruer - hvor den samme morgenfrue er brugt flere gange i collagen

 
Her en hel anden type kollage Og du kan komme i gang med at lave egne plakater.
Se flere eksempler på hvad redigering kan gøre for dine billeder her:

Billedredigering 

Workshop – du bestemmer
Her er der kun dig og mig – og der er god tid til at tage udgangspunkt i dine behov. Som eksempler kan nævnes
 • Erna, som havde rigtig mange billeder på sin IPhone og Ipad, men var usikker på hvordan hun fik dem overført til computeren, fik dem sikkerhedskopieret og dernæst sendt til fremkaldelse.
 • Hans, som var blevet udnævnt til den, der skulle tage portrætbilleder af samtlige 90 ansatte til hjemmeside og identitetskort
 • Karen, som gerne ville i gang med at lave fotobøger
 • Maria, som gerne ville arbejde i lag for at kunne udstille kollager sammen med sine øvrige kunstværker.

Redigering/affotografering af dine billeder
  • Få hjælp til at få et af dine egne billeder omdannet til kunst på væggen.
  • Er I flere, der gerne vil have et eksemplar af et gammelt billede – så affotograferer jeg billedet, og I kan få lavet alle de kopier, I ønsker.
  • Har I et billede med revner, folder eller lignende, så vil jeg gerne prøve om en tur gennem Photoshop kan udbedre skaderne.


   Udlejning af udstyr til digitalisering af VHS-bånd og dias
   Jeg viser dig, hvordan du gør, og du lejer udstyret og får alle dine uerstattelige gamle fim og dias digitaliseret og sikkerhedskopieret.